and here it comes another ujian....

Patellofemoral pain syndrome

now i noe what's excatly my penyakit is...
dh terlalu lame aku tanggung ( 3 years kowt ),
and FINALLY,
the name was annouced..
my reaction when doc said it was like,
o~kay....
like i dun felt anything bout it..
but then,when i get home,
when i think bout it back,
suddenly my tears can't stop from running out..
i dun mind to get that PFPS..
but it's just,bila mengimbas kembali
memori hidup aku (ayat xbley blah)
bru yg aku sedar,hidup aku sentiase diuji dgn pelbagai penyakit...
kulit terlampau lagi melampau snsitive,resdung,
kne infection kuman ( plg worst n gilak sakit,seyes )
and now...this..
system immune badan aku lak sgt3 lah menyedihkan..
hospital dh mcm rumah kedua kowt bg aku..
but like what He said,



“Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan;
 'Kami telah beriman' ('I am full of faith to Allah') sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya Kami 
telah menguji org2 yg sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui org2 yg benar dan, 
sesungguhnya Dia mengetahui org2 yg dusta.”
Surah Al-Ankabut ayat 2-3

and aku juga slalu xkn dpt 
apa yg aku nak wlpun sehebat mana usaha aku,
sebyk mana doa dan solat aku..
tapi,siapa aku nak mempersoalkan smue tue...
kan..
sebab....



“Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu,
 dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu,
 padahal ia amat buruk bagimu,
 Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui.”

Surah Al-Baqarah ayat 216


to be h0nest,i do feel jeles when
i look at others' happiness..like my frens..
everything going very3 smooth for them...
always got what they need and
seem like nothing to be worried about..
and again,when i tried to question it,
these words knock me down



“Jgnlah kamu bersikap lemah, dan jgnlah pula kamu bersedih hati, 
padahal kamulah org2 yg paling tinggi 
darjatnya, jika kamu org2 yg beriman.”
Surah Al-Imran ayat 139


and


“Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan 
kesanggupannya.”

 Surah Al-Baqarah ayat 286



so,as a muslim,the best thing to do is,
keep believing in Him..
i'm not very strong person..
but at least,
i'm trying to be one..
mungkin kita x berbahagia pada ketika ini,
but who knows dat,
we'll ge our happiness later?



“Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu 
(menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan),
 dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan), dan bersedialah 
(dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempadan) serta bertaqwalah 
(be fearfull of Allah The Almighty) kamu kepada Allah supaya, kamu berjaya (mencapai kemenangan).”
“Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan
mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat 
kecuali kepada orang-orang yang khusyuk

Surah Al-Baqarah ayat 45







Comments

  1. be strong my dear... ada hikmah semua ni... berdoa la selalu.. dunia ni sementara je.. dun give up k.. be happy =)

    ReplyDelete
  2. yupp....dunia neyh smentara je..should looking for the biggest happiness in akhirat there..anyway,thanks kak...=)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

dan kerana Tuhanmu,bersabarlah..

kerana Allah..

secantik bidadari..